STARMAN

STARMAN

16.06.2016 tarihinde tasarlamış olduğum önümüzdeki günlerde çıkacak olan 4. koleksiyon STARMAN, David Bowie’den ilham alınarak hayata geçmiş ve gerçek yıldızlara ithaf edilmiştir. Gerçeklik, özgürlük ve değişimin sembolü olan sanatçıyı ilk hiti Space Oddity’nin 50.yılında sevgiyle anıyorum.

Yazarak ve müzik besteleyerek kendi benliğini gerçeklediğini dile getiren David Bowie, CBS’e verdiği bir röportajında aslında şarkı söylemeyi ya da şarkı söylerken kendi sesini beğenmediğini hatta şarkılarını söyleceyecek başka birilerini bulamadığı için şarkı söylemeye başladığını anlatacak kadar da cesurdur. Müziğin daha çok yaratım sürecini seven, çocuk yaşlardan itibaren müzik ile ilgilenen David Bowie için müzik seçenek olmaktan çok bir varoluş biçimidir.

Müzik kariyerinde başlarda ilgi görmemesi, ilk albümünden ancak 3 yıl sonra kendi ülkesi İngiltere’de kabul görmüş olması, 7 yıl gibi bir süre sonra da Amerika’da dikkatleri üzerine çekmesi gibi kıstaslar onun için hiçbir zaman önemli olmamıştır. Çünkü o elbet sanatını bir şekilde icra edecektir. 1969 yılında Londra’nın banliyölerinden Beckenham’da, bir barın arka odalarında, kurduğu Arts Lab bunun en güzel örneklerindendir. Ya da medyanın ilgisinden uzak kalabilmek adına yaşamak için New York’u tercih etmesi.

O hikayelere, hikayelerde yer alan karakterlere ve bunların teatral bir şekilde sunulmasına aşık bir adamdır. Yarattığı personalara göre şekillenen, sürekli değişen imajı ile çok yönlülüğün ve yaratıcılığın bir sembolüdür. Sınırları zorlayamayı seven David Bowie görünmeyenlerin, dile getirilmeyenlerin peşine düşmüştür.

“Yazdığım ya da yaptıklarımın içinde gerçeklik ve dürüstlük varsa kendimi başarılı bir sanatçı olarak hissedebilirim” diyen David Bowie iki kez, İngiliz kraliyet nişanı (CBE) ve kraliçenin şövalyelik ünvanını reddetmiş, dünyaya bunun için gelmediğini dile getirmiştir.

 

I seriously don’t know what it’s for.

I would never have any intention of accepting anything like that. It’s not what I spent my life working for.

Özgür bir ruh olan ve gücünü özgürlüğünden alan David Bowie, dünyaya geliş amacını gerçeklemiş ve büyük bir kuşağa kendileri olma yolunda ilham olmuştur. 

Varoluşunun en yüksek seviyesine ve sonsuzluğa ulaşan David Bowie’nin özgür ruhu STARMAN koleksiyonunda yeniden can buluyor.

 

Starman David Bowie Design Jewelry

a blackstar lightning bolt..

 

Ş